Manja slova Veća slova RSS
>

OBAVJEŠTENJE OSNOVNIM ŠKOLAMA

OBAVJEŠTENJE OSNOVNIM ŠKOLAMA
Datum objave: 23.05.2018 09:21 | Autor: Zavod za skolstvo

Ispis Štampaj stranicu


Od školske 2018/19. godine prestaju da važe prelazne odredbe člana 82č i člana 82ć Zakona o osnovnom obrazovanju i vaspitanju („Sl. list RCG“, br. 64/02 i 49/07 i „Sl. list CG“, br. 45/10, 40/11, 39/13 i 47/17). Drugi strani jezik se izučava u VII razredu osnovne škole, sa dva časa nedjeljno. Hemija se izučava u VIII razredu, sa jednim časom nedjeljno.

Nastavni predmet Informatika sa tehnikom u školskoj 2018/19. godini izučavaće se u V, VI i VIII razredu osnovne škole po utvrđenom nastavnom planu i programu, dok će se u VII razredu ovaj predmet izučavati po prelaznom rješenju koje možete preuzeti ovdje.

Za realizaciju nastave biologije, neophodno je poštovati didaktičke preporuke koje su nastavnicima ovog predmeta predočene na savjetovanjima koja je organizovao Zavod za školstvo i koje su proslijeđene školama.

Podsjećamo da učenici od VI razreda kao obavezni predmet izučavaju jedan od stranih jezika: francuski, ruski, italijanski, njemački, španski i druge jezike u skladu sa javno važećim obrazovnim programom. Škola je obavezna da, u skladu sa svojim mogućnostima, učeniku ponudi izučavanje najmanje dva strana jezika. Drugi strani jezik koji učenik izabere u VI razredu, izučava se u VII, VIII i IX razredu.