Мања слова Већа слова РСС
>

Састанак о стручном усавршавању наставника за инклузивно и недискриминативно образовање

Састанак о стручном усавршавању наставника за инклузивно и недискриминативно образовање
Датум објаве: 01.07.2019 09:04 | Аутор: Завод за сколство

Испис Штампај страницу


Под покровитељством Организације за сигурност и сарадњу (ОСЦЕ) Мисије у Босни и Херцеговини, организован је Састанак о стручном усавршавању наставника за инклузивно и недискриминативно образовање, 27. јуна 2019. године, у Хотелу Холидаy Инн у Сарајеву.

На позив Мисије састанку је присуствовала представница Завода за школство Љиљана Ивановић, савјетница у Одјеку за КПР која је говорила на тему: Систем професионалног развоја у Црној Гори.

Састанак је наставак добре сарадње коју Завод за школство има са образовним властима и стручним институцијама у БиХ. Састанак је отворио и присутним представницима министарстава, завода и Универзитета у Сарајеву и Универзитета у Источном Сарајеву пожелио успјешан рад амбасадор Мисије ОСЦЕ-а у БиХ господин Бруце Г. Бертон.

У представљању система професионалног развоја у Црној Гори представница Завода се посебно осврнула на: развој и структуру система, његове одлике и законску основу. У дијелу састанка који је услиједио након представљања нашег модела повела се занимљива расправа о појединостима, нарочито о ПРНШ/В, систему виших звања и облицима стручног усавршавања.

Наш систем професионалног развоја наставника је још једном изван граница Црне Горе процијењен као веома успјешан.