Manja slova Veća slova RSS

Eko - škole

07.11.2016.

Sastanak nacionalnih operatera međunarodnog programa Eko-škole

Sastanak nacionalnih operatera međunarodnog programa Eko-škole U Johanesburgu (Južnoafrička Republika) je protekle sedmice održan sastanak nacionalnih operatera međunarodnog programa Eko-škole. Fokus ovogodišnjeg sastanka bili su ciljevi održivog razvoja, kako se ekoškolske teme uklapaju u ostvarivanje ovih ciljeva i kako pomoći školama u realizaciji aktivnosti.

11.10.2016.

Konferencija „Sprovođenje programa Eko-škole u Crnoj Gori”

Konferencija „Sprovođenje programa Eko-škole u Crnoj Gori”

Povodom početka implementacije međunarodnog programa Eko-škole, u Zavodu za školstvo je 10. oktobra održana konferencija „Sprovođenje programa Eko-škole u Crnoj Gori“. Za sprovođenje međunarodnog programa Eko-škole se po pozivu Zavoda za školstvo prijavilo 34 obrazovne institucije – vrtići, osnovne škole, gimnazije i srednje stručne škole. Predstavnicima škola su na konferenciji uručeni materijali potrebni za početak sprovođenja ovog programa.

20.09.2016.

Poziv za sprovođenje programa Eko-škole

Poziv za sprovođenje programa Eko-škole

Kao što je prethodno najavljeno, Zavod za školstvo objavljuje poziv za sprovođenje međunarodnog programa Eko-škole u obrazovnim institucijama u Crnoj Gori. Poziv je otvoren do 6. oktobra 2016. godine.

24.08.2016.

Eko – škole u Crnoj Gori

Eko – škole u Crnoj Gori

Zavod za školstvo je postao pridruženi član Fondacije za obrazovanje o životnoj sredini na osnovu sporazum o saradnji koji je potpisan između Zavoda za školstvo Crne Gore, Udruženje za ekološki konsalting u Crnoj Gori (ECOM) i Fondacije za obrazovanje o životnoj sredini(FEE) Pridruženo članstvo omogućava Zavodu za školstvo Crne Gore da implementira i vodi program Eko-škole u Crnoj Gori.