Manja slova Veća slova RSS
>

Proslava Međunarodnog dana Roma „Škola u mojim očima“

Proslava Međunarodnog dana Roma „Škola u mojim očima“
Datum objave: 10.04.2017 14:30 | Autor: Zavod za skolstvo

Ispis Štampaj stranicu


Povodom Međunarodnog dana Roma, godišnje proslave romske kulture, Ministarstvo prosvjete Crne Gore, Zavod za školstvo, Romski obrazovni fond i ovogodišnji domaćin JU OŠ „21 maj“, organizovali su proslavu pod nazivom „Škola u mojim očima“ koja je održana u ponedeljak, 10. aprila 2017. godine u Kulturno-informativnom centru „Budo Tomović“ u Podgorici.

 
Učenici i učenice iz JU OŠ „Vuk Karadžić“, JU OŠ „21.maj“, JU OŠ „Oktoih“, JU OŠ „Savo Pejanović“, JU OŠ „Marko Miljanov“, JU OŠ „Vladimir Nazor“ i JU OŠ „Božidar Vuković - Podgoričanin“, kao učenici škola koje učestvuju u programu: ,,Promocija i zaštita ljudskih prava Roma/kinja, Egipćana/ki i ostalih ranjivih grupa”, na zanimljiv način su predstavili svoje viđenje škole i time još jednom promovisali širenje ideje multietničnosti i različitosti kod djece u okviru inkluzivnog obrazovnog sistema, kao i važnosti formalnog obrazovanja za svu djecu.

Svečanost je otvorila direktorica JU OŠ „21 maj“ Zdenka Mišković, a u uvodnom dijelu programa prisutnima se obratio i generalni direktor Direktorata za obrazovanje pripadnika manjinskih naroda i drugih nacionalnih zajednica Marash Dukaj.