Manja slova Veća slova RSS
>

Obilježavanje Evropskog dana jezika

Obilježavanje Evropskog dana jezika
Datum objave: 18.09.2017 10:34 | Autor: zavod za skolstvo

Ispis Štampaj stranicu


Udruženja nastavnika stranih jezika iz Crne Gore (Udruženje nastavnika engleskog jezika Crne Gore ELTAM, Udruženje nastavnika njemačkog jezika Crne Gore, Udruženje nastavnika italijanskog jezika Crne Gore, Udruženje predavača ruskog jezika i književnosti Crne Gore i Udruženje profesora francuskog jezika Crne Gore), u saradnji sa Zavodom za školstvo, pozivaju Vas da aktivnosti i događaje povodom obilježavanja Evropskog dana jezika 26.9.2017. godine, planirane u Vašim školama ili u saradnji sa lokalnim zajednicama, najavite i promovišete na websajtu Evropskog centra za moderne jezike Savjeta Evrope.

Nastavnici iz Crne Gore od ove godine imaju mogućnost učešća i najave pojedinačnih događaja povodom obilježavanja i promovisanja Evropskog dana jezika. Udruženje nastavnika engleskog jezika Crne Gore ELTAM je koordinator aktivnosti na nacionalnom nivou.

Na websajtu European Day of Languages 26 September (http://edl.ecml.at/) možete pronaći materijal koji će Vam poslužiti za pripremu planiranih događaja u Vašoj školi ili lokalnoj zajednici.

Događaj/aktivnost zvanično najavljujete popunjavanjem forme na webstranici http://edl.ecml.at/Events/EventsDatabase/tabid/1772/ctl/Edit/mid/3439/Default.aspx.

Škole koje registruju svoje aktivnosti/događaje na sajtu Savjeta Evrope mogu nas kontaktirati da dobiju promotivni materijal (narukvice, stikere) na email eltam.edl.coordinator@gmail.com .

Glasanje za najinovativniji događaj će trajati od 20.09.2017. godine do 20.10.2017. godine, a rezultati će biti objavljeni u decembru.

Kratak izvještaj o održanim aktivnostima sa fotografijama je potrebno poslati na email adresu eltam.edl.coordinator@gmail.com najkasnije do 9.10.2017. godine kako bi isti bili sumirani i promovisani na nacionalnom nivou.

Pozivamo Vas da iskoristite pruženu priliku i promovišete rad svojih učenika, svoju školu i lokalnu zajednicu u okviru mreže Savjeta Evrope.