Manja slova Veća slova RSS
>

Sprovođenje programa „Eko-škole u Crnoj Gori“

Sprovođenje programa „Eko-škole u Crnoj Gori“
Datum objave: 09.11.2017 14:30 | Autor: zavod za skolstvo

Ispis Štampaj stranicu


Povodom implementacije međunarodnog programa Eko-škole u Zavodu za školstvo je organizovana prezentacija za obrazovno-vaspitne ustanove koje su se prijavile za pilotiranje programa na osnovu drugog javnog poziva.

Učesnicima su se u pozdravnoj riječi obratili Rešad Sijarić, direktor Zavoda za školstvo, Radica Zeković, predstavnica UNDP-a i Saša Karajović, direktor NVO EKOM - Udruženje za ekološki konsalting u Crnoj Gori (punopravni član FEE iz Crne Gore).

O međunarodnom programu Eko-škole i modalitetima njegovog sprovođenja govorila je Nevena Čabrilo, koordinatorka programa, savjetnica u Zavodu za školstvo.

Crnogorske obrazovno-vaspitne ustanove su sa implementacijom ovog programa prvi put počele prošle godine. Sa aktivnostima koje su sprovedene na osnovu jednogodišnjeg pilotiranja programa prisutne su upoznale: Olivera Lučić, JU Srednja ekonomsko-ugostiteljska škola Nikšić, Dijana Dizdar, JU Gimnazija Cetinje, Milena Stefanović-Popović, JUOŠ „Pavle Rovinski” Podgorica, Aleksandra Babović, JU Srednja stručna škola „Spasoje Raspopović” Podgorica.

Za sprovođenje međunarodnog programa Eko-škole ove godine se prijavilo 13 obrazovnih institucija – vrtići, osnovne škole, gimnazije i srednje stručne škole.
Predstavnicima škola su uručeni materijali potrebni za početak sprovođenja ovog programa.

Prezentacije sa seminara:

Nevena Čabrilo, Zavod za školstvo, ppt

Olivera Lučić, JU Srednja ekonomsko-ugostiteljska škola Nikšić, ppt
Dijana Dizdar, JU Gimnazija Cetinje, ppt 
Milena Stefanović-Popović, JUOŠ „Pavle Rovinski” Podgorica, ppt 
Aleksandra Babović, JU Srednja stručna škola „Spasoje Raspopović” Podgorica, ppt